Znojemská z kuřecího masa

Lahodná a rychlá znojemská z kuřecího masa pro 4 člennou rodinu:

asi 600 gkuřecích prsou
olej
1 větší cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
2 vejce natvrdo
1 nožka párkového salámu (nebo točený, párky ap.)
sůl
3 sterilované okurky
1 lžíce hladké mouky
mléko podle potřeby
1/2 kelímku zakysané smetany

Znojemská z kuřecího masa – recept

Větší kuřecí prsa překrojíme na 2 díly, je-li prsíčko vyšší, překrojíme vyšší část podélně a získáme tak další kousek masa. Jednotlivé kousky masa osolíme (nenaklepáváme). Ve větším kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit a na ní pak necháme kousky kuřecího masa orestovat (aby se maso zatáhlo – zbělalo). Poté přidáme hořčici a na kostičky pokrájené sladkokyselé okurky, promícháme a zalijeme studenou vodou tak, aby maso bylo zakryto. Dusíme pod pokličkou (asi 20 minut) pak přidáme na kostičky pokrájený salám a stejně tak pokrájené vejce a dusíme ještě chvíli, až je maso měkké (ale nerozvařené). V troše mléka rozmícháme dohladka mouku a vlijeme ji do dušeného masa. Rozředíme na vyhovující hustotu omáčky mlékem, krátce provaříme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu, promícháme, příp. dochutíme a znojemská z kuřecího masa je hotová.

Chutná skutečně skvěle, můžeme ji podávat s houskovým knedlíkem, těstovinami, nokami event. i s rýži.
Oproti znojemské z hovězího masa je opravdu připravena rychle.

Dobrou chuť!