1 veka
200 g salámu
5 vajec
1/2 l mléka
sůl
60 g strouhaného sýra – eidam nebo uzený (nemusí ale být)
tuk na vymazání pekáčku
zelená petrželka (nebo pažitka)
Žemlovka naslano – recept
Veku nakrájíme na plátky, které namáčíme ve slaném mléce a klademe do vymazaného pekáčku. Na vrstvu žemlovky dáme vrstvu nadrobno nakrájeného salámu a pokrájená, natvrdo uvařená 4 vejce. Zakryjeme druhou vrstvou žemlovky namočené v mléce, zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme zbytkem mléka, ve kterém jsme rozkvedlali 1 vejce, posypeme nasekanou petrželkou a upečeme v předehřáté troubě.
Žemlovka naslano je docela rychle připravený chutný a nenáročný oběd či večeře, při kterém máme možnost zužitkovat i různá masa aj. menší zbytky salámů, sýrů atp. Záleží pouze na fantazii a chuti!