Protože plněných listů vyrobíte poměrně hodně, můžete si část dát na mrazák.
1 hlávka zelí
1 kg mletého masa
1 sáček rýže
2 vajíčka
smetana na vaření
rajský protlak
sterilované zelí
sůl, pepř
Zelné listy plněné mletým masem – recept
Připravíme si směs z mletého masa, rýže, vajíček, soli a pepře.
Celou hlávku zelí spaříme ve vroucí vodě a jakmile změkne, odkrojíme měkké listy a zbytek hlávky vratíme zpět do vody.
Do měkkých listů zabalíme trochu připravené směsi a pevně zabalíme a skládáme těsně vedle sebe (můžeme klidně i ve dvou řadách). Pokud nám listy zelí ztrvdnou, dáme je na chvíli do horké vody.
Když máme všechny naplněné zelné listy v pekáčku, poklademe na ně proprané sterilované zelí a zalijeme smetanou, smíchanou s rajským protlakem.
Pekáč zakryjeme alobalem a dáme zapéct do hodně předehřáté trouby, po chvíli teplotu ubereme a pečeme zvolna asi hodinu.
Hotové zelné listy plněné mletým masem podáváme s vařenými brambory. Na talíř je klademe spolu s trochou propečeného sterilovaného zelí.