250 g hrubé mouky
20 g sádla
sůl
1 vejce
trochu vody
strouhanku na osmažení
Náplň:
1/2 kg hlávkového zelí
10 g cukru
trochu sádla
sůl, špetka pepře
sádlo na omaštění knedlíků
100 g sýra na strouhání
Zelné knedlíky – recept
Mouku rozděláme s vejcem sádlem a vodou na tuhé těsto (asi jako na závin).
Jemně usekané zelí osmažíme na troše sádla, na kterém jsme nechali zežloutnout cukr. Zelí pak malinko osolíme a opepříme.
Z těsta vyválíme placku, nakrájíme z ní čtverce, do každého dáme část náplně. Uzavřeme a knedlíky zakulatíme a uvaříme v málo osolené vodě.
Scezené zelné knedlíky sypeme osmaženou strouhankou, strouhaným sýrem a pokapeme rozehřátým sádlem.