Dietně a chutně!
300 g jáhel
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
svazek jarních cibulek
200 g cherry rajčátek
200 g žampionů
1 žlutá paprika
1 cuketa
olivový olej na smažení
Zeleninový špíz s jáhlovou kaší – recept
Jáhly uvaříme v osolené vodě, poté je opepříme a promícháme s olejem.
Cibulky zbavíme zelené natě, žampiony oloupeme, papriky nakrájíme na menší kostky, rajčátka opláchneme a cuketu nakrájíme na tenké plátky. Takto připravenou zeleninu napícháme na špejle tak, aby se všechny druhy prostřídaly. Na olivovém oleji je pak smažíme do změknutí.
Hotové špízy na závěr jemně osolíme a podáváme s jáhlovou kaší.
Zeleninový špíz s jáhlovou kaší můžeme na talíři přizdobit snítkou čerstvé zelené petrželky.