Zeleninový salát s kuřecím masem + foto


Zeleninový salát s kuřecím masem
kuřecí prsíčka

ledový salát

kapie

mrkev

okurka

olej, koření, sůl

Zeleninový salát s kuřecím masem – recept




V oleji si rozmícháme koření – třeba grilovací a šťávu z 1/2 citrónu. Osolená kuřecí prsíčka uložíme do misky a směsí oleje a koření je zalejeme. Necháme 2-3 hodiny odležet v lednici. Prsíčka pak ugrilujeme nebo upečeme na mřížce v pekáčku. Pokud nám zbyde kuřecí maso od oběda – můžeme použít i maso třeba z pečeného kuřete.



Zeleninový salát s kuřecím masem Zeleninový salát s kuřecím masem






Do hlubšího talíře nebo mísy nakrájíme na proužky nebo kousky ledový salát. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou (kvůli pestrosti) kapii.



Zeleninový salát s kuřecím masem Zeleninový salát s kuřecím masem






Přidáme kostičky okurky a na plátky nebo kostky nakrájené kuřecí prsíčka.



Zeleninový salát s kuřecím masem Zeleninový salát s kuřecím masem





Na salát nastrouháme mrkev buď na struhadle nebo jako hoblinky (ty uděláme jednoduše s pomocí škrabky na brambory). Podáváme s dresinkem nebo balsamikovým octem.



Zeleninový salát s kuřecím masem Zeleninový salát s kuřecím masem