kuřecí prsíčka
ledový salát
kapie
mrkev
okurka
olej, koření, sůl
Zeleninový salát s kuřecím masem – recept
V oleji si rozmícháme koření – třeba grilovací a šťávu z 1/2 citrónu. Osolená kuřecí prsíčka uložíme do misky a směsí oleje a koření je zalejeme. Necháme 2-3 hodiny odležet v lednici. Prsíčka pak ugrilujeme nebo upečeme na mřížce v pekáčku. Pokud nám zbyde kuřecí maso od oběda – můžeme použít i maso třeba z pečeného kuřete.
Do hlubšího talíře nebo mísy nakrájíme na proužky nebo kousky ledový salát. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou (kvůli pestrosti) kapii.
Přidáme kostičky okurky a na plátky nebo kostky nakrájené kuřecí prsíčka.
Na salát nastrouháme mrkev buď na struhadle nebo jako hoblinky (ty uděláme jednoduše s pomocí škrabky na brambory). Podáváme s dresinkem nebo balsamikovým octem.