Snadné, levné, dietní a ještě si pochutnáte!
600 g očištění míchané zeleniny (cuketa, mrkev, hrášek, kapusta, květák, kedlubny, apod.)
1 malá cibule
100 g salámu
30 g másla
3 vejce
5 lžic polohrubé mouky
kari koření
sůl, pepř
tuk na smažení
Zeleninové lívanečky se salámem – recept
Očištěnou zeleninu nakrájejte na malé kousky a vložte ji na pokrájenou, na másle zpěněnou cibuli. Osolte a okořeňte, podlijte trochou vody nebo zeleninového vývaru a duste doměkka (v dušené zelenině by měla být všechna voda odpařená). Do prochladlé zeleniny vmíchejte na kostičky pokrájený salám a vejce rozšlehaná s moukou.
Těsto vkládejte lžící do rozehřatého tuku a lívanečky osmažte po obou stranách.
Zeleninové lívanečky se salámem podávejte s vařenými brambory, s kečupem nebo tatarskou omáčkou a s hlávkovým salátem.