100 g mrkve
80 g hrášku
1 mladá cibulka
1 celé vejce
40 g dětské krupice
1,5 – 2 kostka zeleninového bujónu
sůl
olej
vegeta
Zeleninová polévka s vejcem a krupicí – recept
V hrnci na oleji orestujeme jemně pokrájenou cibulku, přidáme na nudličky pokrájenou očištěnou mrkev, hrášek a dohromady chvíli podusíme.
V litru horké vody rozpustíme bujonové kostky a získaným vývarem zalijeme podušenou zeleninu.
Polévku vaříme mírným varem asi 5 minut, pak polévku odstavíme a za stálého míchání sypeme do ní dětskou krupici. Poté polévku opět přivedeme k varu, povaříme zhruba 10 – 12 minut, nakonec vmícháme rozšlehané vejce a dochutíme solí, příp. vegetou ev. j. kořením, které máme rádi.
Zeleninová polévka s vejcem a krupicí je poměrně rychle hotová, je chutná a můžeme ji obměňovat použitím i jiné zeleniny.