2 mrkve
250 g brambor
2 kedlubny
1,5 l vývaru
1 včerejší houska
1 vejce
1 lžíce másla
1 cibule
400 g mletého masa
2 lžíce strouhanky
2 lžíce sekané petrželky
sůl, pepř
muškát. oříšek
Zeleninová polévka s masovými knedlíčky – recept
Zeleninu nakrájejte na kousky a vařte ve vývaru 10 minut.
Namočte si housku.
Nasekejte a poduste na másle cibulku, tu pak smíchejte s mletým masem. Do této směsi pak přidejte vymačkanou housku, strouhanku, petržel, koření, vejce a všechno důkladně promíchejte. Z takto připravené směsi vytvarujte knedlíčky, které zavařujte do vařící zeleninové polévky a vařte 10 minut.
Zeleninová polévka s masovými knedlíčky je poměrně rychle hotová, chutná výborně, a na talíři vypadá nevšedně. Můžete ji ještě přizdobit drobnými lístečky z kedlubny.