Na chlupáče:
1 kg brambor
150 – 200 g polohrubá mouka
1 vejce
sůl
strouhanka
Na zapečení:
100 g goudy
100 g slaniny
1 římský salát
0,4 l smetany
3 vejce
pepř, muškátový oříšek
olej
2 lžíce smažené cibule
pažitka na posypání
Zapečené chlupaté knedlíky s cibulkou – recept
Zpracování a uvaření chlupáčů – viz recept „Chlupaté knedlíky – chlupáče + foto postup
Po uvaření knedlíky vyjmeme, necháme okapat a promastíme je olejem.
Sýr nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na kostičky. Omytým salátem nakrájeným na nudličky vyložíme zapékací mísu.
Smetanu a vejce rozšleháme, osolíme, okořeníme pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
Chlupáče (knedlíčky) poklademe na salát, přelijeme smetanou s vejci, posypeme sýrem a slaninou a dáme zapékat.
V troubě pečeme asi 40 minut při 200° C.
Zapečené chlupaté knedlíky posypeme smaženou cibulkou a nasekanou pažitkou.
Zapečené chlupaté knedlíky s cibulkou chutnají znamenitě! Dobrou chuť!