Zapečené chlupaté knedlíky s cibulkou

Na chlupáče:

1 kg brambor

150 – 200 g polohrubá mouka

1 vejce

sůl

strouhanka

Na zapečení:
100 g goudy
100 g slaniny
1 římský salát
0,4 l smetany
3 vejce
pepř, muškátový oříšek
olej
2 lžíce smažené cibule
pažitka na posypání

Zapečené chlupaté knedlíky s cibulkou – recept

Zpracování a uvaření chlupáčů – viz recept „Chlupaté knedlíky – chlupáče + foto postup

Po uvaření knedlíky vyjmeme, necháme okapat a promastíme je olejem.

Sýr nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na kostičky. Omytým salátem nakrájeným na nudličky vyložíme zapékací mísu.
Smetanu a vejce rozšleháme, osolíme, okořeníme pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
Chlupáče (knedlíčky) poklademe na salát, přelijeme smetanou s vejci, posypeme sýrem a slaninou a dáme zapékat.
V troubě pečeme asi 40 minut při 200° C.

Zapečené chlupaté knedlíky posypeme smaženou cibulkou a nasekanou pažitkou.

Zapečené chlupaté knedlíky s cibulkou chutnají znamenitě! Dobrou chuť!