Zaječí hřbet na červeném víně

1 zaječí hřbet
200 ml červeného vína
2 lžičky maizeny, pár kapek octa
100 ml smetany
60 g sádla
1/2 lžičky soli
pepř a tymián

Maso omyjte, osušte v útěrce a osolte, opepřete, ochuťte tymiánem a dejte na 2 hodiny do lednice.
Na pekáči rozehřejte sádlo, zaječí hřbet na něm opečte po obou stranách, podlijte vodou a duste 30 – 40 minut. Těsně před koncem dušení přilijte víno. Když je maso měkké, vyjměte je dejte do předehřáté mísy. Maizenu se smetanou rozmíchejte dohladka, přimíchejte do výpeku, dochuťte solí a krátce povařte.
Maso nakrájejte, přelijte omáčkou.

TIP:

Podávejte s těstovinami nebo knedlíkem.