Vylepšená tradiční sekaná

300 g kapusty
200 g vepřového masa
200 g hovězího masa
50 g slaniny
1 cibule
4 stroužky česneku
1 vejce
sůl, pepř
1 lžíce majoránky
strouhanka

Vylepšená tradiční sekaná – recept

Kapustu překrojíme a krátce povaříme v osolené vodě. Pak ji scedíme a zbylou tekutinu ještě vymačkáme. Vychladlou kapustu nasekáme nadrobno. Umeleme maso, slaninu, cibuli a česnek, vše důkladně promícháme s vejcem, osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou a vmícháme kapustu. Je-li směs řídká, zahustíme ji strouhankou.
Z hmoty mokrýma rukama utvoříme šišku, přendáme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna dozlatova. Podle potřeby během pečení ještě podléváme vodou a přeléváme výpekem.
Vylepšená tradiční sekaná chutná i za studena, jako hlavní jídlo ji podáváme s vařenými brambory.