1 sáček instantní gulášové polévky
3 větší brambory
1 papriková klobása
1 konzerva hovězího ve vlastní šťávě
sůl, pepř
cibule
olej
Vylepšená gulášová polévka – recept
Nakrájenou cibuli osmahneme v kastrolu na oleji, přidáme na kostky nakrájenou klobásu, po krátkém osmažení vmícháme hovězí konzervu a prohřejeme.
Všechno zalijeme 1,5 l horké vody a povaříme. V trošce studené vody rozmícháme instantní polévku a vmícháme do vařící polévky.
Přidáme do ní také syrové, oloupané a na kostičky nakrájené brambory.
Nakonec polévku dochutíme kořením, a je-li moc hustá, zředíme ji vodou.
Protože vylepšená gulašová polévka (podáváme ji s chlebem) je poměrně sytá, může být podána jako samostatné jídlo.