Vychutnejte si rizoto po italském způsobu, pěkně s olivovým olejem


Itálie je opravdu zemí kuchařům zaslíbenou, byla by jistě velká škoda odolat, když se podává menu právě z prosluněného země, kde se rozhodně nijak nespěchá a lidé si umí dosyta vychutnat všechny odstíny života. Chcete tip na zajímavý recept? Dopřát si něco jedinečného společně s rodinou, uctít vzácné hosty menu, po kterém budou chtít přídavek a velmi rádi si zapíší do notesu všechny detaily, jak jste dané jídlo připravovali? Pozor, tajemství je skryto také v surovinách, nezapomeňte tedy dát prostor olivovým produktům.

Vyzkoušejte odstíny chuti, vyberte si nejlepší

Není to jen boloňská omáčka, se kterou je neodmyslitelně spjatý region Emilia Romagna. Mohli bychom zmínit ještě víc kulinářských specialit, ale právě lasagne jsou dominantním tématem v regionu, kde najdeme historická města Bolognu a Ravennu. Přitom platí, že tento recept se dělá po celé Itálii, byť s mírnými krajovými odlišnostmi, ve kterých je pak skryto tajemství úspěchu snad celosvětového. Dáte si také? Samozřejmě, sbíhají se sliny, protože kulinářské speciality zpoza Apenin jsou vskutku vyhlášené.

Foto: olivum.cz

Zkusit můžete i rizoto, které se rozhodně nebude podobat variaci z jídelen základních neb středních škol minulých generací, ale bude mít podobu naprosto odlišnou. Snad jako by šlo o dva pokrmy zcela odlišné? Nebojte se použít bio olej, se kterým zažijete velký úspěch. Chorvatská Istrie je nakonec místem, kde zraje jeden z nejlepších produktů napříč Středomořím a byla by škoda neochutnat místní produkci. K rizotu patří i kvalitní rýže, víno, máslo, zeleninový vývar a trochu koření, bez tymiánu bychom byli možná poloviční! Podívejte se s námi na olivum.cz a zjistěte, kolik variací může mít extra panenský olivový olej. Italská, chorvatská, ale i španělská nebo řecká produkce se na vás už těší!

Foto: olivum.cz