4 vejce
1 dl oleje
160 g polohrubé mouky
140 g cukru
1 dl mléka
1 vanilkový cukr
citronová kůra
ovoce podle chuti
V míse ušleháme cukr, žloutky, mléko a vanilkový cukr. Do mouky dáme špetku soli a olej. Poté mouku přidáme k ušlehané směsi a vše šleháme ještě asi 3 minuty.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme je do těsta, dále přidáme citronovou kůru. Všechno jemně promícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Ovoce jemně obalíme v hl.mouce (aby lehkým těstem nepropadlo na spodek plechu), poklademe jím rovnoměrně těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 180° C asi na 25-30 minut.
TIP
Sníh z bílků do těsta vmíchejte do těsta po částech a lehce, aby se „nerozbil“, jen tak bude bublanina krásně nadýchaná a na jazyku se jen rozplyne.
Tento moučník se dá péct prakticky s jakýmkoliv ovocem, po každé tak může chutnat jinak. V létě použijeme čerstvé, v zimě kompotované.