Vínové cukroví vhodné i pro vegany

vinove cukrovi

Jednoduché, levné, chutné. Asi tak bychom mohli definovat toto cukroví. V těstě nenajdete ani gram cukru, za to je zde víno. Těsto je pouze ze třech ingrediencí, krásně se s ním pracuje, nelepí se a v troubě vyběhne tak, že nadýchanější byste pohledali. Po upečení jde o křehké a zároveň křupavé cukroví, které díky obalení v cukru milují hlavně děti.

Na cca 50 ks budete potřebovat:

  • 250 g hladké pšeničné mouky
  • 250 g Hery
  • 6 polévkových lžic bílého vína

Dále budete potřebovat:

  • moučkový cukr na obalení

Postup:

Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici 1-2 dny v lednici odpočinout. Následně vyválíme na cca 4-5 mm plát a vykrajujeme malé tvary. Použijeme formičku max 2 cm, protože tvary v troubě krásně nabydou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 10-12 minut dozlatova. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.