Guláš, který vařili už naši předkové – vinaři!
800 g vepřové plece
800 g cibule
50 g slaniny
1 lžíce oleje
1 česnek
1 lžíce rajčatového protlaku
4 dl vepřového vývaru
2 dl červeného vína
100 g čerstvých hub
hrst čerstvých bylinek
1 dl vařených sušených hub
sladká paprika
pepř, sůl, majoránka
Vepřový guláš s houbami – recept
Maso nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, protlak, papriku, sůl, pepř a majoránku. Vše promícháme, dáme do pekáče a do předehřáté trouby.
Během pečení podléváme vývarem a červeným vínem. Když je maso poloměkké, přidáme předvařené houby a snítku čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, kerblík, bobkový list).
Do pekáče vlijeme zbytek vína a pořádně povaříme. Nakonec přidáme čerstvé houby osmažené na slanině.
Vepřový guláš s houbami nezahušťujeme, o to se postará dostatek cibule. Pečením vznikne krásná, lesklá červená šťáva.
Vepřový guláš s houbami podáváme s knedlíkem.