Vepřový guláš bez míchání a tuku

1kg vepřového plecka
3 větší cibule
5 stroužků česneku
2 lžičky gulášového koření (nebo kari)
3 lžičky sladké mleté papriky
3 lžíce solamylu
sůl, pepř
2 masoxy
feferonka
0,75 až 1 litr vody

Vepřový guláš bez míchání a tuku – recept

Maso a cibuli nakrájíme, přidáme prolisovaný česnek, koření a solamyl, pořádně promícháme. V hrníčku rozpustíme kostky masoxu, přidáme k ostatním surovinám a zalijeme vodou.
Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme při teplotě 230°C asi 1,5 hodiny. V průběhu pečení guláš nepodléváme ani nesundáváme alobal.

Vepřový guláš bez míchání a tuku podáváme s chlebem nebo těstovinami či knedlíkem. Chutnat bude i s rýží.