3/4 kg vepřového plecka
1/4 kg vepřového bůčku
1 střední hlávka zelí
1 kečup (500 g)
5 cibulí
1 palička česneku
100 g sádla
pepř, sůl
Vepřové v zelí – recept
Vepřové maso nakrájíme na široké hranolky. Na sádle zpěníme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme dočervena. Podlijeme trochou vody nebo vývarem a dusíme do poloměkka.
Zelí nakrájíme na nudličky a 2/3 přidáme k masu a dále dusíme.
Když je maso měkké, přidáme zbylou třetinu zelí, česnek utřený se solí, kečup, pepř a krátce povaříme.
Vepřové v zelí je prima jídlo, ke kterému podáváme chleba a sklenici dobře vychlazeného piva. Dobrou chuť!
TIP
Vepřové v zelí bude ještě chutnější, když si je uvaříte den předem, všechny suroviny se dobře „rozloží“.