2 vepřová srdce
100 g uzené slaniny (bez kůže)
1 větší cibule
sůl, pepř
1 lžíce polohrubé mouky
trochu vývaru nebo vody
Vepřové srdce na slanině – recept
Srdce očistíme a zbavíme tuku, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na asi 0,5 cm plátky. Do nádoby vložíme na nudličky nakrájenou slaninu, necháme ji zesklovatět a trochu pustit tuk. Pak k ní přidáme najemno nakrájenou cibuli. Na zpěněnou cibuli rozložíme osolené a opepřené plátky srdce, krátce ze všech stran opečeme, podlijeme trochou vývaru, zamícháme a pod poklicí na minimu dusíme asi půl hodiny. Měkké plátky srdce vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme ji moukou a trochu podlijeme.
Do hotové omáčky vložíme zpět maso a pod pokličkou ještě několik minut povaříme a vepřové srdce na slanině je hotové.
Jako přílohu podáváme rýži, brambory, chléb, pečivo a saláty z čerstvé zeleniny.