Chutně a dietně upravené vepřové!
4 vepřové plátky (z plecka nebo z kýty)
olej a kousek másla
1 větší cibule
1/2 menší cukety
2 oloupaná rajčata
hrst čerstvých nebo mražených fazolových lusků
2 hrsti pokrájeného pórku
sůl, pepř
1 lžíci kečupu
1- 2 lžičky sójové omáčky
špetka cukru a pár kapek octa na dochucení
Vepřové plátky na zelenině + foto – recept
Do hlubšího kastrolu dáme rozpálit olej, na něm orestujeme mírně osolené plátky masa z obou stran (postačí, aby se maso jen „zatáhlo“ – zbělelo), plátky pak vyjmeme, přidáme kousek másla a pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Na takto upravené cibuli pak chvíli (asi 5 minut) restujeme oloupanou a pokrájenou zeleninu. Poté do kastrolu vrátíme plátky masa, promícháme se zeleninou, podlijeme trochou vody (máme-li, je lepší vývarem) a dusíme pod pokličkou až je maso měkké a zelenina rozdušená.
Před koncem dušení ochutíme vepřové plátky na zelenině lžící kečupu, sójovou omáčkou, špetkou pepře, špetkou cukru a několika kapkami octa. Promícháme, chvíli provaříme a je-li třeba, pak teprve přisolíme.
Vepřové plátky na zelenině nezahušťujeme, „omáčku“ nám vytvoří rozdušená zelenina.
Vepřové plátky na zelenině můžeme podávat s dušenou rýží.