Vepřové medailonky s vinnou omáčkou

800 g vepřové panenky
1/4 lžičky pepře
trochu hladké mouky
40 g másla
1 lžička soli
1/2 lžičky masoxu
1/8 suchého bílého vína
1/8 litru smetany

Medailonky odblaňte špičatým nožem, nakrájejte na 2 cm silné špalíčky, opepřete, obalte moukou a oklepejte od přebytečné mouky.
Máslo rozpusťte na pánvi a maso prudce opečte z obou stran, pak položte na nahřátý talíř a osolte. Do vypečené šťávy přidejte masox, víno, smetanu a všechno svařte. Přidejte i šťávu, která se mezitím uvolnila z masa na talíři.
Medailonky vložte do této omáčky a nechte je prohřát, přikryjte poklicí a sejměte z plotny. Nechte asi 5 až 10 min. odležet.

TIP:

Vhodná příloha: rýže posypaná zelenou petrželkou, pažitkou aj.