600 g mladého zelí
500 g vepřové kýty
sůl, pepř
škrobová moučka
olej
1 lžička čerstvého zázvoru
2 cibulky
40 g rozinek
1 lžička zeleninového bujonu
5 kostek cukru
citrónová šťáva
sójová a chilli omáčka
široké nudle
Vepřové kostky s rozinkovým zelím a nudlemi – recept
Zelí nakrájené na čtverečky vložte do vařící vody, minutu povařte a sceďte. Kýtu nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a obalte ve škrobové moučce (Solamyl). Ve větší pánvi rozehřejte trochu oleje, vložte maso a opékejte ho doměkka. Pak k němu přidejte nakrájený zázvor a nakrájené cibulky a lehce vše opečte.
Nakonec do masa přidejte zelí, rozinky a 250 ml vody rozmíchané se lžičkou zeleninového bujonu, cukrem a vrchovatou lžičkou škrobové moučky. Všechno dobře promíchejte a krátce povařte.
Podle chuti okyselte citrónovou šťávou, dochuťte sójovou a chilli omáčkou.
Široké nudle uvařte běžným způsobem (dle návodu) a podávejte k vepřovým kostkám s rozinkovým zelím.