500 g libové vepřové plece b.k.
30 g sádla nebo oleje
1 cibule
1 lžička mleté papriky
2 papriky sterilov. ve sladkokyselém nálevu
1 smetana
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce hladké mouky, sůl
Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme na kostky pokrájené maso, za stálého míchání je osmažíme, potom je osolíme a opět osmažíme. Když se masová šťáva odpaří, směs zaprášíme ml. paprikou, po zpěnění ji zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou.
Při dušení maso obracíme, podléváme malou dávkou vody a přidáme rajčatový protlak a pokrájené papriky.
Když je maso téměř měkké, zahustíme je moukou rozkvedlanou ve smetaně, dobře promícháme a dusíme, až maso i papriky změknou.
Podáváme s dušenou rýží nebo houskovými knedlíky.