Velikonoční tvarohový beránek

Bez beránka nejsou Velikonoce!

250 g měkkého tvarohu
200 g mletého cukru
200 g másla (nebo Hery aj.)
250 g polohrubé mouky
špetka soli
3 vejce
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
rozinky (podle chuti) předem namočené v rumu

Velikonoční tvarohový beránek – recept

V míse utřeme změklé máslo, vejce, cukr, vanilkový cukr a tvaroh. Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou solí a rozinky (nemusí však být).
Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 150 – 160° C dorůžova. Špejlí (vpichem do těsta) se přesvědčíme, zda je velikonoční tvarohový beránek už upečený (těsto se nelepí na špejli).

Beránka posypeme cukrem, můžeme přizdobit i mašlí ap – podle vlastní fantazie..