100 g uzeného masa
150 g upečeného vepřového masa
4 rohlíky
4 vejce
4 stroužky česneku
50 ml mléka
majoránka
sůl, pepř
nať petrželková
olej
Velikonoční nádivka s česnekem – recept
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme vlažným mlékem. Vepřové i uzené maso nakrájíme nadrobno. Namočené rohlíky vymačkáme, dáme je do mísy, přidáme maso, žloutky, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a jemně posekanou petrželkovou nať.
Směs přendáme do tukem vymazané ohnivzdorné nádoby a pečeme v předehřáté troubě při 180° C asi 35 minut.
Na větší kousky nakrájená velikonoční nádivka s česnekem pak chutná ke skleničce vína, piva nebo jen tak samotná.