Vařečková buchta

Těsto:

250 g hladké mouky
250 g cukru krupice
250 g másla
6 žloutků
3 lžičky prášku do pečiva
sníh ze 6 bílků

Náplň:

1/4 l překapávané kávy
1/8 l rumu
3 lžíce cukru moučkového
2 lžíce kakaa

tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Vařečková buchta – recept

Ve větší míse utřeme máslo s cukrem a moukou, pak přidáme žloutky, prášek do pečiva a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto vylijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu a dáme péct do předehřáté trouby.

V troše kávy nejdříve rozmícháme cukr a kakao, pak přidáme zbytek kávy a rum.

Do upečené, ještě horké buchty uděláme obrácenou vařečkou asi 30 dír a do nich nalijeme připravenou náplň.

Vařečková buchta je výborná, tak, jak je připravena, stačí ji jen pocukrovat, ale můžeme na ni přidat i šlehačku anebo nepravidelně polít čokoládou či vaječným koňakem ap. – podle vlastní fantazie a chuti.