250 g čokoláda na vaření
100 g ztužený pokrmový tuk
Náplň:
200 g mletý cukr
150 g ztužený pokrmový tuk
100 ml mléko
250 g mleté ořechy
rum podle chuti
ořechy nebo mandle na ozdobu
menší papírové košíčky
Vánoční cukroví – Čokooříškové šohajky nepečené + foto – recept
Připravíme si náplň – ve vodní lázni necháme povařit (ne však prudce) mletý cukr, ztužený tuk a mléko, po chvíli přidáme mleté ořechy a podle chuti rum a znovu krátce povaříme.
Rozpustíme čokoládu s tukem, tu plníme lžičkou na dno košíčků, necháme ztuhnout a pak přidáváme prochladlou náplň. Tu pak zaléváme čokoládou a nahoru hned dáme a lehce vtlačíme oloupanou mandli nebo ořech. Necháme v chladnu ztuhnout a pak ukládáme.
Šohajky jsou cukroví, které nejen výborně vypadá, ale ještě víc chutná – a všem!