Valašský guláš

600 g předního hovězího masa
sůl, mletý pepř
2 cibule
5 lžic oleje
1 lžička sladké mleté papriky
2 kuličky nového koření, 1 bobkový list
pár kuliček pepře, kmín, majoránka
4 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
7 dl vývaru
80 g slaniny
200 g kysaného zelí
120 g žampiónů

Valašský guláš – recept

Hovězí maso nakrájené na kostky osolíme, opepříme, na oleji osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmažíme je, doplníme lžičkou mleté sladké papriky, celým pepřem, novým kořením, přidáme kmín, bobkový list, utřený česnek a vše vydusíme do tuku.
Potom zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme. Ke konci dušení přidáme majoránku a šťávu dochutíme. Kysané zelí a na kousky nakrájené žampióny podusíme na slanině a vložíme do hotového guláše.
Valašský guláš podáváme s houskou, případně s jinou přílohou.