Vajíčkový salát

5 vajec

1 střední cibule nebo pórek

1 větší sterilovaná okurka okurka

200 g tatarské omáčky

sůl, pepř, plnotučná hořčice

Vejce uvaříme natvrdo, schladíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostky (1x1cm). Najemno nakrájíme cibuli nebo pórek a okurku. Vše dáme do mísy, osolíme, opepříme a smícháme. Přidáme tatarskou omáčku a polévkovou lžíci hořčice. Vše důkladně ale jemně (aby se vajíčka úplně nerozpadla) promícháme. Necháme 1-2 hodinky v ledici rozležet. Podáváme s pečivem.


TIP



lehčí verze – místo 1/2 tatarky dáme bílý jogurt

nic nepokazíme, když přidáme ještě najemno nakrájenou nakládanou kapii

když místo míchání vše umixujeme a přidáme malinko tvrdého sýra, máme dobrou a rychlou pomazánku