5 vajec
1 střední cibule nebo pórek
1 větší sterilovaná okurka okurka
200 g tatarské omáčky
sůl, pepř, plnotučná hořčice
Vejce uvaříme natvrdo, schladíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostky (1x1cm). Najemno nakrájíme cibuli nebo pórek a okurku. Vše dáme do mísy, osolíme, opepříme a smícháme. Přidáme tatarskou omáčku a polévkovou lžíci hořčice. Vše důkladně ale jemně (aby se vajíčka úplně nerozpadla) promícháme. Necháme 1-2 hodinky v ledici rozležet. Podáváme s pečivem.
TIP
lehčí verze – místo 1/2 tatarky dáme bílý jogurt
nic nepokazíme, když přidáme ještě najemno nakrájenou nakládanou kapii
když místo míchání vše umixujeme a přidáme malinko tvrdého sýra, máme dobrou a rychlou pomazánku