6 vajec
1 velká cibule
200 g měkkého salámu
250 g sterilovaného zeleninového salátu (slaný nálev)
250 g majonézy
1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku
1 kostka masoxu
100 – 200 ml vody dle potřeby
Vaječná tlačenka – recept
Vejce, cibuli a měkký salám nakrájíme na kostičky, přidáme zcezený zeleninový salát, 250 g majonézy a promícháme. Nálev ze salátu doplníme do 300 ml vodou, v jedné polovině tekutiny (150 ml) krátce povaříme kostku masoxu, dále nevaříme a vsypeme obsah sáčku želatiny, který se za stálého míchání rozpustí. Přilijeme druhou polovinu tekutiny a přidáme připravenou směs.
Vše dobře smícháme a vložíme do formy, necháme v lednici tuhnout nejméně 1,5 hodiny, za tu dobu bude váječná tlačenka hotova.
TIP
Jako formu, do které bude vaječná tlačenka dána, můžeme použít srnčí hřbet, který nám tlačenku hezky ztvaruje. Podáváme s pečivem.