Tvarohoví šneci z kynutého těsta + foto


Tvarohoví šneci z kynutého těsta + foto


1/2 kg hladké mouky
1 kostka droždí
1 celé vejce + žloutek
špetka soli
80 g cukru krupice
80 g Hery nebo másla
280 ml mléka

Náplň:

1 tvaroh
2 lžíce cukru
1/2 vanilkového cukru
1 žloutek
2 lžičky pikantnější marmelády (nemusí být)
podle potřeby trošku mléka

Na potření

1 vejce
1 lžíce mléka

Tvarohoví šneci z kynutého těsta – recept

Z mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek. Do větší mísy dáme prosatou mouku, přidáme špetku soli, vejce a žloutek, rozpuštěné máslo a kvásek. Zpracujeme těsto a necháme jej vykynout (asi půl hodinky – až zdvojnásobí svůj původní objem).
Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 díly a na pomoučeném válu z každého vyválíme asi 1 cm vysoký obdélník, který jemně potřeme polovinou připravené náplně – asi 2 cm od kraje (na delší straně) a svineme jako roládu.

Ostrým nožem roládu pak krájíme na kolečka silná asi 2 cm a ukládáme je (dál od sebe, pečením nabudou) na plech vyložený pečicím papírem, potíráme je vejcem rozšlehaným s mlékem a necháme ještě asi 10 minut na plechu nakynout.
Poté pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 180°C zhruba 15 – 20 minut.



Tvarohoví šneci z kynutého těsta + foto





TIP

Tvarohoví šneci z kynutého těsta mohou chutnat pokaždé jinak, postačí těsto potřít jinou vhodnou náplní




.

.