250 g měkkého tvarohu
70 g hladké mouky
70 g krupice
70 g másla
1 vejce
vanilkový cukr, sůl, citrónová kůra
máslo na polití a cukr na posypání
Všechny suroviny smícháme dohromady (máslo by mělo být při pokojové teplotě, aby se v těstě netvořily hrudky). Těsto necháme pak v lednici odležet 2-3 hodiny. Pak si na pomoučeném válu vyválíme šišku, ze které odkrajujeme stejné kousky těsta, ty pak na okraji rozmačkáme do tvaru kolečka. Do jejich středu klademe meruňky (příp. j. druhy ovoce, jako jsou jahody nebo švestky) těsto zmačknutím uzavřeme a vytvarujeme kuličky.
Knedlíčky vhazujeme do vařící vody a po znovuzavaření je opatrně podebereme, aby se nepřichytly ke dnu a vaříme asi 5 – 7 minut.
Hotové knedlíky přelijeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme je.
TIP:
Na ovoci nešetřete, použijte buď čerstvé nebo to nejlepší kompotované. Hotové knedlíky můžete posypat i jemně nastrouhanou čokoládou, grankem ap.Knedlíky jsou výborně, uvedené ingredience stačí na 2-3 porce.