
1 krabička tuňáku v oleji
1 pomazánkové máslo
1 střední cibule
2 lžičky majonézy
sůl, pepř
citrónová šťáva
Tuňáková pomazánka – recept
Do mísy vyklopíme tuňáka i s olejem a vidličkou jej rozmačkáme, pak přidáme pomazánkové máslo, najemno nakrájenou cibuli, majonézu, osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou.Ručně vše dobře promícháme a tuňáková pomazánka je hotová.
>

Mažeme ji na malé plátky, které získáme ze šikmo nakrájených větších rohlíků (celozrnný, grahamový ap.). Když je navíc přizdobíme malým kouskem salámu a zeleniny, můžeme domácím i hostům nabídnout chutné mini chlebíčky.
Přidáme-li namísto tuňáka např. paštiku nebo sardinky či vejce natvrdo, budeme mít pokaždé jinou pomazánku.