1 balení širokých nudlí (nebo špaget)
5 žampiónů
1/2 kostky masoxu
1/2 lžičky kari koření
kousek másla
1 lžička olivového oleje
2 dl vody
2 sýry Lučina
Těstoviny se sýrovou omáčkou a žampióny – recept
Těstoviny uvaříme podle návodu a v průběhu jejich vaření si připravíme omáčku: na kousku másla prohřejeme kari koření, ke kterému přidáme na plátky nakrájené žampióny (nebo jiné čerstvé houby) a 2 dl vody s půlkou masoxu a dusíme je doměkka.
Když jsou houby měkké, vmícháme sýry a promícháváme, až vznikne krémová hmota, kterou polijeme uvařené těstoviny (ty jsme po uvaření promíchali se lžičkou olivového oleje).
Těstoviny se sýrovou omáčkou a žampióny můžeme na talíři – na povrchu přizdobit kouskem zelené petrželky nebo kolečkem papriky nebo slzou kečupu, ev. jinak podle vlastní fantazie.