250 g upečeného masa (např. zbytek od včerejšího oběda)
6 plátků tence krájeného sýra (eidamu)
1 malá cibulka
pepř mletý
1 lžíce kremžské hořčice
1 vejce
strouhanka
hladká mouka
trošku mléka
olej na smažení
Sýrové závitky s mletým masem – recept
Pečené maso jemně umeleme a smícháme s pepřem a hořčicí na hustou kaši. Tou potřeme plátky sýra, svineme je do závitků (aby kaše nevytekla, upevníme konce párátkem, které po usmažení odstraníme) a obalíme v trojobalu.
Sýrové závitky s mletým masem smažíme nejlépe ve fritéze, nemáme-li ji, pak raději v malém kastrolu, aby nebylo potřeba tak velkého množství oleje, protože závitky by měly být ponořené, jinak se musí obracet, aby se stejnoměrně prosmažily.
Hotové závitky vyjmeme dírkovanou lžící, aby olej okapal a podáváme je s brambory v libovolné úpravě spolu se zeleninovým salátem.
TIP
Sýrové závitky s mletým masem jsou výborné i za studena, kdy je můžeme našikmo nakrájet a nabídnout jako chuťovku k vínu, pivu ap.