Během pečení nemícháme!
2 kg švestek
1/2 kg cukru krupice
2 lžíce octa
1/2 lžičky mleté skořice
4 lžíce rumu
3 utlučené hřebíčky
Švestková povidla pečená – recept
Omyté a vypeckované švestky dáme do vyššího pekáče, polijeme octem, promícháme a dáme péct do trouby na 230 – 250°C zhruba na 25 minut. Poté švestky posypeme polovinou cukru a pokračujeme v pečení při mírném snížení teploty asi 15 minut. Po této době posypeme švestky zbylou polovinou cukru a pokračujeme v pečení dalších cca 25 minut (švestky by měly být bez vody).
Po upečení přidáme rum, mletou skořici a utlučené hřebíčky, promícháme a švestky rozmixujeme.
Ještě horká švestková povidla pečená plníme do skleniček (pro spolehlivější konzervaci můžeme nahoře zalít lžičkou rumu), zavíčkujeme, obratíme dnem vzhůru a sklenice zakryjeme (aby chladly pomalu).