Těsto:
2 čtvrtlitrové hrnky hladké mouky
1/2 hrnku práškového cukru
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje nebo rozpuštěného tuku na pečení
2 celá vejce
2 lžíce medu
1 kypřící prášek do pečiva
jablka nebo jiné ovoce
Krém:
1/2 sáčku vanilkového pudinku
1/2 l mléka
2 lžíce práškového cukru
20 g másla
Sváteční koláč s ovocem – recept
Všechny suroviny na těsto smícháme, ale netřeme a hotové těsto nalijeme do vymazané koláčové nebo dortové formy. Povrch poklademe silnějšími plátky jablíček, která jsme předem oloupali a zbavili jádřinců.
Pečeme v předehřáté troubě.
Mezitím si připravíme krém: Pudink, cukr a máslo svaříme s mlékem, hotový krém pak stejnoměrně rozetřeme na upečený koláč a necháme vychladnout.
TIP
Sváteční koláč s ovocem můžeme přizdobit nahrubo nastrouhanou malou čokoládou.