1 kg krkovičky b.k.
500 g zadního hovězího masa
200 g syrového bůčku
200 g uzeného bůčku
4 vejce
1 debrecínský párek
1 cibule
5 stroužků česneku
1 lžíce soli
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky majoránky
3 rohlíky
strouhanka podle potřeby
Sváteční domácí sekaná pečeně – recept
Rohlíky namočíme, 2 vejce uvaříme natvrdo. Maso (bez párku) umeleme s cibulí, promícháme s česnekem utřeným se solí, pepřem, majoránkou, zbylými vejci, vymačkanými rohlíky a strouhankou.
Na alobalu masovou směs rozválíme na silný plát, na nějž střídavě klademe párek a celá uvařená vejce. Vytvoříme šišky, poprášíme je strouhankou, dáme na pekáč, podlijeme vodou a pod pokličkou pečeme v troubě asi 90 minut. Pak pekáč odkryjeme a sekanou pečeni upečeme do kůrčičky.
Sváteční domácí sekaná pečeně může být servírována se zelím a vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a kyselou okurkou nebo s kompotem či různými zeleninovými saláty.