Šunkofleky (zapékané těstoviny)

1/4 kg uzeného masa
široké nudle
4 vejce
sůl, pepř, zelená petrželka
olej nebo máslo
1/2 hrnku mléka

Uvaříme uzené maso. Ve slané vodě uvaříme nudle, scedíme je a propláchneme ve studené vodě. Přidáme lžíci oleje a vložíme na zapékací mísu.Uzené maso pokrájíme na malé kousky, stejně jako kudrnatou petrželku v množství podle vlastní chuti. Přidáme vajíčka, osolíme, opepříme, pořádně promícháme, zalijeme mlékem a nakonec přidáme máslo.
Pečeme v troubě na 200°C zhruba 50 minut. Během pečení můžeme občas promíchat, šunkofleky jsou hotové, když se nahoře vytvoří lehce zlatavá kůrčička.

TIP

Vývar z uzeného masa můžeme použít jako polévku, do které vložíme vařený brambor nebo uvařené kroupy.
Šunkofleky na talíři můžeme ozdobit plátky rajčat, salátem ap. nebo jen steril. okurkou.