Petrželová omáčka
K masu, na ryby, vejce i zeleninu! 4 lžíce másla 4 lžíce pokrájené cibule 1 stroužek česneku 250 ml smetany 1 lžíce hladké mouky 2 žloutky 1 lžička octa 3 lžíce jemně pokrájené petrželky sůl, mletý pepř
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
K masu, na ryby, vejce i zeleninu! 4 lžíce másla 4 lžíce pokrájené cibule 1 stroužek česneku 250 ml smetany 1 lžíce hladké mouky 2 žloutky 1 lžička octa 3 lžíce jemně pokrájené petrželky sůl, mletý pepř
400 g kysaného zelí klobása brambory 1/4 l kysané smetany 2 žloutky kousek másla 1 lžíce hladké mouky sůl
2 svazky petrželové nati 2 žloutky sůl krupice světlá jíška 1/2 l kysané smetany
4 kuřecí řízky sůl 2 žloutky hladká mouka na obalování 1 – 2 lžíce mléka sníh ze 2 bílků
2 citróny nebo 2 pomeranče 20 kostek cukru 1/2 l bílého vína 1 vejce 3 žloutky 1/2 l studené vody 1/4 l rumu
3 žloutky 4 – 5 bílků 50 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 80 g mletého máku 1 lžíce polohrubé mouky 1 lžička nastrouhané citrónové kůry rybízový džem moučkový cukr na posypání
1 krůta sůl 100 g slaniny 80 g másla Nádivka: 100 g másla 3 žloutky sůl, muškátový květ 5 housek mléko 50 g mandlí 2 dl smetany sníh ze 2 bílků
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress