Dršťky v bylinkovém těstíčku
400 g uvařených drštěk Těstíčko: 100 g hladké mouky 2 žloutky 1 dl světlého piva jemně usekané čerstvé bylinky( např. petrželka, bazalka nebo tymián) 1 stroužek česneku sůl olej na smažení
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
400 g uvařených drštěk Těstíčko: 100 g hladké mouky 2 žloutky 1 dl světlého piva jemně usekané čerstvé bylinky( např. petrželka, bazalka nebo tymián) 1 stroužek česneku sůl olej na smažení
Z receptů našich předků. 200 g barevných fazolí 2 dl smetany na vaření kousek celé skořice sůl ocet 2 žloutky
1 kg strouhaných uvařených brambor švestky 80 g másla + máslo na přelití knedlíků 4 žloutky sůl 1 lžička prášku do pečiva polohrubá mouka trochu strouhanky a mletého cukru na posypání knedlíků
800 g směsi lesních hub 4 šalotky 100 g másla 200 ml smetany 200 mI bílého vína 4 žloutky sů|, pepř
Bavorské knedlíky – výborná příloha nejen k masovým pokrmům! 8 polotvrdých rohlíků 1 větší cibule 100 g másla 20 lžic mléka 4 žloutky 4 hrsti hrubé mouky 4 hrsti strouhanky hrst petrželky sůl
celer (množství si určíme podle počtu porcí) strouhaný sýr sůl, pepř trošku mléka kousek másla trochu smetany 2 – 3 žloutky citrónová šťáva
Výborná příloha k nejrůznějším pokrmům z masa, omáčkám aj. 8 polotvrdých rohlíků 1 větší cibule 100 g másla 20 lžíc mléka 4 žloutky 4 hrsti hrubé mouky 4 hrsti strouhanky hrst nasekané zelené petrželky (lístky)
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress