Dušený pórek na paprice a smetaně
2 větší pórky (pro 4 porce) 1 cibule 2 lžíce oleje 1/4 l zeleninového vývaru 2 lžičky mleté papriky 2 lžíce hladké mouky sůl, bílý mletý pepř 250 ml smetany na vaření
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
2 větší pórky (pro 4 porce) 1 cibule 2 lžíce oleje 1/4 l zeleninového vývaru 2 lžičky mleté papriky 2 lžíce hladké mouky sůl, bílý mletý pepř 250 ml smetany na vaření
1 l zeleninového vývaru 3 stroužky česneku 2 lžíce oleje 2 lžíce hladké mouky 2 šálky najemno nasekaných bylinek (petrželová nať, bazalka, celerová nať, pažitka) houska na osmažení
1 šalotka (nebo menší cibule) 50 g másla 40 g hladké mouky 400 ml zeleninového vývaru 100 ml smetany sůl, pepř asi 2 lžíce hořčice cukr podle chuti hrst nasekané pažitky (nebo natí z jarní cibulky) 6 vajec
200 g kořenové zeleniny 1 řapík celeru 1 cibuli 50 g másla 40 g droždí 30 g hladké mouky 1 litr zeleninového vývaru hrst sekané petrželky sůl Na kapání: 1 vejce 2 lžíce mléka špetka soli 3 lžíce hrubé nebo polohrubé mouky
350 g rýže 300 g lišek (lidově kuřátek) 160 g cibule (šalotky) česnek podle chuti 25 g strouhaného parmezánu 3 dl bílého vína (Chardonnay) 1,2 l zeleninového vývaru 80 g másla 40 ml olivového oleje sůl, pepř petrželová nať
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress