Rychlá levná večeře
Houskový knedlík trochu mléka strouhanka hořčice zelenina(rajče,papriky,cibule) olej
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
Houskový knedlík trochu mléka strouhanka hořčice zelenina(rajče,papriky,cibule) olej
150 g polohrubé mouky 2 vejce šálek mléka sůl nebo 1 balení slaných palačinek v prášku – dostanete koupit tuk na smažení 100 g salámu zelená petrželka zelenina čerstvá nebo sterilovaná-vlastní výběr
1 sáček zmrazené zeleninové směsi (500 g) 150 g žampiónů 50 g tvrdého sýra 2 velká rajčata 3 vejce 100 g vařených brambor 80 g másla 80 g hladké mouky 3 dl mléka muškátový květ, pepř, sůl strouhanka na posypání prkénka olej na smažení
600 g očištěné míchané zeleniny (mrkev, hrášek, kapusta, květák, kedlubny apod.) kousek cibule 100 g salámu 30 g másla 3 vejce 5 lžic polohrubé mouky koření karí, pepř, sůl tuk na smažení
1,5 l vývaru 1 mrkev 50 g celeru 50 g petržele 1 menší cibule 50 g hlívy ústřičné (nebo jiných hub) 2 lžíce másla 100 g pohanky 150 g taveného smetanového sýra 1 – 2 lžičky sušeného droždí 1 lžíce zelené petrželky 1 lžíce sekaného kopru mletý pepř, sůl 2 lžíce sterilov. hrášku
500 g kančí kýty 30 g slaniny mletý pepř, sůl 3 lžíce oleje kousek cibule, mrkve, celeru a petržele 20 g hladké mouky cukr, jalovec, nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián 20 g másla kousek citronu 1 lžíce rajčatového protlaku 1 lžíce brusinkového nebo rybízového kompotu 1 dl červeného vína ocet
150 g suchých hnědých fazolí 100 g zeleniny (mrkev, celer, pór) 100 g uzeného vařeného masa nebo uzeniny tymián sůl 3 lžíce oleje 2 lžíce polohrubé mouky 1 lžička sladké papriky
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress