Čínská pórková polévka
1 1/4 l hovězího nebo kuřecího vývaru 100 – 200 g libové vepřové kýty špetka zázvoru 1 lžička Solamylu 200 g bílé části pórku sůl špetka cukru glutamát sodný 1 lžíce bílého vína (nemusí však být)
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 1/4 l hovězího nebo kuřecího vývaru 100 – 200 g libové vepřové kýty špetka zázvoru 1 lžička Solamylu 200 g bílé části pórku sůl špetka cukru glutamát sodný 1 lžíce bílého vína (nemusí však být)
1 malé kuře 70 ml oleje 4 lžíce sójové omáčky 3 lžíce medu 1 lžička worcestrové omáčky 1 citrón špetku chilli koření 1 lžičku drceného pepře 1 lžičku strouhaného čerstvého zázvoru sůl malý pórek 700 g čerstvého červeného zelí 40 g rozinek 1 lžíce cukru 1,5 lžičky škrobové moučky
500 g vepřové kýty (nebo kuřecí maso) 3 stroužky česneku 1 cibule olej 1/4 brokolice šálek zelených fazolek 1 menší pórek 1 lžička zázvoru trochu pepře 1 lžička gyros koření 1/2 kostky „Vepřová pečeně“ 1 lžička Podravky drcený kmín sůl
1/2 kg vepřové kýty olej (asi 0,2 l) 100 g hub šitake (ev.i jiné) 2 pórky 1 kořen zázvoru 200 g čerstvých nebo konzervovaných bambusových výhonků 1/2 lžičky mletého bílého pepře 1/2 lžičky soli 8 lžic sójové omáčky 8 lžic čínského octa 4 lžíce cukru 2 lžíce škrobu 0,25 l kuřecího vývaru 1 vejce
600 g vepřových jater 3 lžíce tuku 8 sušených švestek 8 malých tenkých plátků slaniny sůl, mletý pepř zázvor 1 lžíce másla
1 menší květák 3 lžíce olivového oleje 3 jarní cibulky 1/2 červené papriky 1 stroužek česneku 1 lžička nastrouhaného zázvoru 3 lžíce sójové omáčky 3 vejce sůl, mletý pepř
Rybí filé sůl, pepř čerstvě nastrouhaný zázvor hladká mouka olej pórek rajčata
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress