Vepřové maso na víně
600 g vepřové plece nebo kýty 40 g slaniny 40 g šunky nebo šunkového salámu 1 sterilovaná okurka sůl, mletý pepř 40 g tuku 120 g kořenové zeleniny (celer, petržel, mrkev) 1 lžíce hladké mouky 125 ml bílého vína
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
600 g vepřové plece nebo kýty 40 g slaniny 40 g šunky nebo šunkového salámu 1 sterilovaná okurka sůl, mletý pepř 40 g tuku 120 g kořenové zeleniny (celer, petržel, mrkev) 1 lžíce hladké mouky 125 ml bílého vína
3 cibule 50 g slaniny 600 g předního hovězího masa 2 – 3 lžičky hladké mouky 6 dl vývaru bobkový list, tymián, nové koření, celý pepř, sůl 1 dl bílého přírodního vína 2 dl kysané smetany
500 – 600 g hovězího předního masa (nejlépe kližky) 5 lžic oleje 1 cibule 2 mrkve, 1 petržel, čtvrtka celeru sůl, pepř mletý 2 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, bobkový list, špetka tymiánu půl citronu 1 lžička octa 2 dl bílého vína, vývar 1 lžíce hl. mouky 1 lžíce plnotučné hořčice, 1/2 lžičky cukru […]
750 g masa srnčího, jeleního, dančího nebo kančího (nejlépe z plece) 100 g slaniny 200 g cibule 10 g sladké mleté papriky kmín, mletý pepř majoránka, 1 bobkový list 2 stroužky česneku lžíce octa 20 g hladké mouky 4 lžíce rajčatového protlaku 1 dl bílého vína zelená petrželka voda nebo vývar na podlití
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress