Vepřové kolínko na černém pivu
Můžete si připravit den či dva předem. 4 menší vepřová kolena drcený kmín jalovec 100 g špeku 350 g kořenové zeleniny 500 ml černého piva 160 g cibule sůl hnědý cukr sádlo
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
Můžete si připravit den či dva předem. 4 menší vepřová kolena drcený kmín jalovec 100 g špeku 350 g kořenové zeleniny 500 ml černého piva 160 g cibule sůl hnědý cukr sádlo
Zajímavý, chutný ovar stojí za vyzkoušení. 1 menší vepřové koleno 1 světlé pivo 1 petržel (kořen) 1/2 středně velkého celeru sůl podle chuti
1 vepřové koleno (nebo 1/2 kg vepřové hlavy) sůl nové koření celý pepř česnek 1 cibule 50 g krupek masox majoránka
3 vepřová kolena – vykostěná, ale s kůží 1/2 l černého piva 10 (i více) stroužků česneku 3-4 cibule 8 lžic plnotučné hořčice sůl, černý pepř celý a mletý nové koření, bobkový list kmín, mletou sladkou papriku
jaksi patří k poslednímu dni v roce. Běžně jej připravujeme z vepřového kolena nebo hlavy, chutný bude i z plecka. Nabízíme několik receptů:
1 větší vepřové koleno asi1/4 l kořenové zeleniny 2 stroužky česneku 1 hlávka mladého bílého zelí 2 cibule 2 lžíce másla 1 vrchovatá lžíce hladké mouky sůl, mletý bílý pepř 1 lžička sekaných čerstvých lístků saturejky trochu cukru a bílý vinný ocet (nebo citronová šťáva) podle chuti
1 vepřové koleno francouzská hořčice pivo drcený pepř, česnek, sůl cibule tuk na pečení
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress