Osvěžující okurková pomazánka
200 g zakysané smetany 2 lžičky dijonské hořčice 1 větší salátová okurka 2 malé sterilované okurky 1 větší stroužek česneku 1 lžíce jemně nasekaného kopru 2 vejce uvařená natvrdo sůl, mletý pepř citronová šťáva
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
200 g zakysané smetany 2 lžičky dijonské hořčice 1 větší salátová okurka 2 malé sterilované okurky 1 větší stroužek česneku 1 lžíce jemně nasekaného kopru 2 vejce uvařená natvrdo sůl, mletý pepř citronová šťáva
315 g širokých nudlí 4 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku 2 lžíce pažitky 3 lžíce červeného kaviáru 3 lžíce černého kaviáru 2 natvrdo uvařená vejce 1/4 šálku zakysané smetany
100 g majonézy 1 lžička hořčice 2 hlávkové saláty 2 tvrdá rajčata maso z 1/2 uvařeného kuřete 1 salátová okurka 2 – 3 vejce uvařená natvrdo
Na jejich přípravu můžete využít např. vykoledovaná vajíčka. Natvrdo uvařená vejce kousek salátové okurky hřebíček sůl, mletý pepř nebo mletá paprika svazek pažitky nebo petrželky, řeřichy čerstvá zelenina na oblohu (např. rajčata, zelená paprika, ředkvičky ap.)
Nabízíme recept, jak lze také zpracovat vajíčka natvrdo (zejména po velikonocích). 1 rohlík 4 vejce natvrdo 1 cibule 1 vařená brambora 1 syrové vejce strouhanka na zahuštění a obalení zelená petrželka olej sůl, pepř
1 kg krkovičky b.k. 500 g zadního hovězího masa 200 g syrového bůčku 200 g uzeného bůčku 4 vejce 1 debrecínský párek 1 cibule 5 stroužků česneku 1 lžíce soli 1/2 lžičky pepře 1/2 lžičky majoránky 3 rohlíky strouhanka podle potřeby
Lahodná a rychlá znojemská z kuřecího masa pro 4 člennou rodinu: asi 600 gkuřecích prsou olej 1 větší cibule 1 lžíce plnotučné hořčice 2 vejce natvrdo 1 nožka párkového salámu (nebo točený, párky ap.) sůl 3 sterilované okurky 1 lžíce hladké mouky mléko podle potřeby 1/2 kelímku zakysané smetany
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress