100/4 – Uzené maso zapečené v palačinkovém těstu
600 g kapusty 100 g slaniny 1 větší cibule 30 g sádla 2 vejce sůl, mletý pepř špetka muškátového oříšku 200 g uzeného masa 200 ml mléka 100 g polohrubé mouky 2 stroužky česneku
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
600 g kapusty 100 g slaniny 1 větší cibule 30 g sádla 2 vejce sůl, mletý pepř špetka muškátového oříšku 200 g uzeného masa 200 ml mléka 100 g polohrubé mouky 2 stroužky česneku
6 – 7 brambor 1 celé vejce sůl šálek hrubé mouky 2 menší cibule 2 lžíce oleje 250 g uzeného masa 1 menší hlávka bílého zelí kmín, pepř ocet 1 lžíce kečupu 1,5 lžíce hladké mouky
300 g libového uzeného masa 100 g majonézy čerstvě nastrouhaný křen sůl zelená petrželka
6 včerejších rohlíků 1/4 l mléka 2 vejce 50 g hrubé mouky 80 g másla sůl 10 g jemně nasekané petrželové nati 20 ml oleje 60 g hub (nejlépe plátky hříbků, mohou být i mražené) 200 g uzeného masa
Uvařte si chutně, netradičně a za málo peněz pro celou rodinu! 700 g vepřového masa (kýta nebo plecko) uzené maso (postačí i ořez z masitějších uzených žebírek) 1 větší cibule olej 3 – 4 kyselé okurky 1 lžíce plnotučné hořčice sůl, pepř worcester 1 – 2 lžíce hladké mouky 1 sladká smetana
1 brokolice 80 g strouhaný tvrdý sýr 150 g uzeného masa 1 celé vejce 2 větší stroužky česneku sůl, špetka vegety adžika (nebo jiné podobné koření) asi 2 lžíce hladké mouky (nebo strouhanky) trošku oleje na potřební grilovací plotny
Rychlé, levné, poctivé a nenáročné starodávné jídlo, na kterém si určitě pochutnáte! 700 g oloupaných brambor 250 g hrubé mouky sůl 100 – 200 g uzeného vařeného masa 120 g sádla 150 g cibule
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress