Flíčky s uzeným masem
400 g těstovin flíčky 300 – 400 g uvařené uzené maso 1/2 l mléka 3 vejce sůl tuk
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
400 g těstovin flíčky 300 – 400 g uvařené uzené maso 1/2 l mléka 3 vejce sůl tuk
400 g těstovin (flíčků) 500 g bílého zelí 50 g rostlinného tuku sůl 1 lžička drceného kmínu 2 vejce 100 ml mléka strouhaný sýr na posypání
250 ml mléka (ne odtučněného) 100 ml zakysané smetany 2 lžičky plnotučné hořčice 1 lžíce citronové šťávy 1/2 lžičky soli 200 g tvrdého sýra typu burlander (eidam se nehodí) 100 g suchých (nevařených) těstovin (nejlépe makaronů nebo kolínek) 1 lžíce másla na vymazání zapékací nádoby
1/2 balíčku těstovin 2 lžíce másla 1 lžička oleje 1 sklenice nakládaných hub 100 g sýr eidam sůl, mletý pepř 2 cibule
600 g listového špenátu hrst čerstvé petrželky a bazalky 2 lžíce másla 125 ml smetany 100 g parmezánu 400 g těstovin (vřetena) sůl, pepř, muškátový oříšek
300 g lososa bez kůže 1/2 citronu 1 cibule 1 svazek pažitky 300 g těstovin sůl, pepř 1 lžíce olivového oleje 200 ml smetany 100 ml vývaru
Pro 2 osoby: 200 g těstovin (špagety nebo makaróny) 125 g mozzarelly 80 g eidamu 100 g rajčatového protlaku 3 lžíce sladkého kečupu střední cibule 2 stroužky česneku sojová omáčka slunečnicový (olivový) olej čerstvá bazalka
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress